Mišice medeničnega dna so izredno pomembne mišice v našem telesu in imajo zelo pomembno funkcijo. Podpirajo maternico, mehur in debelo črevo, seveda pa tudi vse druge organe v trupu. Na eni strani morajo nuditi oporo in zato morajo biti močne, na drugi strani pa dovolj raztegljive, da se otrok lažje porodi.

Te mišice lahko v nosečnosti, po porodu, po operaciji, pri prekomerni telesni teži, zaradi težkega fizičnega dela, pomanjkanja telesne aktivnosti, kroničnih bolezni dihal in dolgotrajnega kašlja, s staranjem… izgubijo svoj mišični tonus. To se lahko pokaže kot inkontinenca (nekontrolirano uhajanje urina npr. pri kihanju, kašljanju), hemoroidi, bolečine v križu, nekontrolirano uhajanje blata, zmanjšan užitek pri spolnih odnosih …

Z redno vsakodnevno vadbo se lahko mišice okrepijo in izognemo se lahko marsikateri težave, ki smo jih našteli.

ZELO PRIPOROČLJIVE SO TUDI ZA MOŠKE, POSEBEJ ZA TISTE PO OPERACIJI PROSTATE.

Preden pa začnemo stiskati mišice in izvajati vaje, se je treba naučiti pravilnega stiska mišic medeničnega dna, pravilnega medeničnega dihanja.

Zato SKUPINA VADBA ZA MIŠICE MEDENIČNEGA DNA – za vse, ki imajo težave z medeničnim dnom (popuščanje, po operacijah, nosečnice, moški) ali si samo želijo okrepiti mišice medeničnega dna ter posledično s tem globoke mišice v trupu in odpraviti še bolečine v hrbtenici.

Dnevi in ure vadb:

Sreda
-

Categories:

Tags:

Comments are closed