Vadba poteka po načelu pedokinetike®, ki je koncept zgodnjega razvoja na Feldenkraisov način. Gre za raziskovanje kako se dojenčka dotaknemo, z njim komuniciramo, ga opazujemo kaj zmore sam in mu tako nudimo zanj spodbudno okolje, kjer se bo lahko neovirano razvijal.

Hitrost razvoja je različna od otroka do otroka, zato z Razvojno Funkcionalnimi Prijemi (RFP), ki se jih na urah učimo, spodbujamo optimalen razvoj dojenčka, vendar ga ne prehitevamo. Ni pomemben cilj, ne mejnik razvoja. Pomembna je pot in izkušanje razvojnih potrebnih izkušenj, ki predstavljajo nevrološko zrelost.

Na urah igrive vadbe se učimo zavedanja načina na katerega se vpletamo v razvoj otrok od rojstva dalje, praktično vsak trenutek. Z RFP potujemo v svet gibanja, dotikov, reakcij, odzivov ter ob tem širimo polje izkušenj in informacij, ki jih dojenček v zgodnjem razvoju nenehno sprejema. 
To vsekakor ni vadba kjer gre za delo ene ure na dan temveč usvajanje prijemov, ki jih lahko takoj začnemo uporabljati pri vsakokratnem stiku z našimi dojenčki in malčki. 

Ure Igrive vadbe za dojenčke in hodečke, po načelu pedokinetike vodi Ana Katarina Kuhelnik diplomantka športnega treniranja in vaditeljica pedokinetike® (2. nivo vodenja v omejenem obsegu).

O avtorici:
Utemeljiteljica Pedokinetike® je Andreja Semolič, avtorica knjige Igriva vadba za dojenčka. Razvojni koncept, ki ga utemeljuje in razvija izhaja iz zavedanja, da se človek razvija in izraža preko gibanja ter doživljanja izkušenj, ki jih pridobivamo skozi razvoj, le ta pa poteka naše celo življenje. Je športna pedagoginja in mednarodno certificiran praktik Feldenkrais® metode. Z dolgoletno prakso in študijem na področju gibalnega razvoja je integrirala razvojne funkcionalne prijeme pedokinetike na Feldenkraisov način. Razvojni koncept pedokinetika® je mednarodno zaščitena znamka. Več si lahko preberete na www.pedokinetika.com ali na FB strani Pedokinetika in Feldenkrais

Dnevi in ure vadb:

Ponedeljek
-
dojenčki

Ponedeljek
-
dojenčki

Ponedeljek
-
dojenčki

Sreda
-
dojenčki

Sreda
-
dojenčki

Sreda
-
dojenčki

Categories:

Tags:

Comments are closed