Nosečnost je obdobje, ko je masaža zelo koristna, saj z njo odpravimo različne napetosti in olajšamo neprijetnosti, ki nas pestijo v tem obdobju.

Vendar bodite vseeno previdne. Pomembno je namreč, kdo vas masira in kakšno je vaše zdravstveno stanje.

Masaža sprosti nosečnico, kar vpliva tudi na počutje otročička v trebuhu. Blaži številne težave, kot so bolečine v križu in hrbtu ter zatekanje nog, odstranjuje ali blaži glavobole ter preprečuje nastanek strij. Poživlja krvi obtok po telesu, izboljšuje telesno držo nosečnice in krepi njen imunski sistem. Seveda pa tako tudi sprostimo napete in utrujene mišice, zmanjšujemo stres ter pripravljamo telo na lažji porod.

Masažo individualno prilagodimo vsaki posameznici glede na mesec nosečnosti, njene potrebe, težave in želje.

Svetujemo, da izberete masažo pri strokovnjaku, ki ima izkušnje in znanje za masiranje nosečnic, ki pozna točke in dele telesa, ki se jim je treba pri masaži v času nosečnosti izogibati oz. katerim delom je treba nameniti še posebno pozornost. Uporabljati mora čista naravna olja, seveda najbolje brez dodatkov, saj nekatera eterična olja v nosečnosti niso dovoljena. Eterična olja, ki so v nosečnosti dovoljena, so: sivka, sandalovina, čajevec, ylangylang, kamilica, mandarina, pomaranča in ingver. Glede uporabe olj se posvetujte z aromaterapevtom.

KDO JE VAŠA MASERKA?

Lara Rosina – univerzitetna diplomirana profesorica športne vzgoje s opravljenim tečajem masaže

Masaže so v FIT SI CENTRU po predhodnem dogovoru v dopoldanskem času (041-609-989).

Katja Jecl – fizioterapevtka

Masaže so v FIT SI CENTRU po predhodnem dogovoru v popoldanskem času (031-475-234).

OPOZORILO!

Masaža v prvem trimesečju nosečnosti se ne sme izvajati zaradi povečanega tveganja spontanega splava. Izjemoma je dovoljena le, če jo priporoči zdravnik.