KRONIČNE BOLEZNI IN VADBA

Redna telesna aktivnost pomaga pri preprečevanju razvoja rakavih, srčnih, pljučnih in drugih bolezni, povezanih z neaktivnim življenjskim slogom. Vadba prav tako koristi ljudem, ki že imajo razvite kronične bolezni – bolezen je namreč pri njih precej manj agresivna in se tudi počasneje razvija ali pa se njen razvoj celo ustavi.

Kot posledica vadbe se namreč izboljšajo funkcionalne sposobnosti organov, ohranja se njihova dobra prekrvavljenost in oskrba s kisikom ter hranili, kar omogoča obnavljanje celic in tkiv v vašem telesu.

Da bi dosegli želene učinke vadbe, morajo biti posamezne vaje prilagojene vašemu zdravstvenemu stanju, saj vsaka bolezen zahteva drugačen pristop k telesni aktivnosti. Človeku, ki ima določeno kronično bolezen, bi ene vrste vadba pomagala, medtem ko bi drugemu človeku z drugo boleznijo ta vadba naredila več škode kot koristi. In tu vam lahko pomagamo v našem centru!

Kineziolog bo sestavil vašemu zdravstvenemu stanju prilagojen program vadbe in pod njegovim vodstvom boste lahko v nadaljevanju tudi vadili.