Vadba je namenjena dojenčkom v prvem letu starosti, natančneje od 6 tednov do dopolnjenega 1. leta.

O gibalnem razvoju dojenčka lahko govorimo že v predporodni dobi, vsekakor pa je še posebej intenziven do 3. leta otrokove starosti. V času razvoja sprva spontane gibe vse bolj obvladuje in sčasoma doseže nadzor nad gibanjem. Vzporedno s tem se razvijajo otrokovi možganski centri, ki nadzirajo motorični razvoj. Zrelost celotnega telesnega sistema je predpogoj za učenje gibalnih spretnosti. Gibanje je za vsakega posameznika življenjskega pomena, prav tako imajo pomembno vlogo v tem času prehrana, spanje, dotik …

Otroku se po rojstvu spremeni okolje, izpostavljen je sili težnosti, živčevje počasi zori in dojenček vse do treh mesecev starosti ne obvladuje niti drže glavice. V celotnem obdobju, dokler sam ne shodi, je izrednega pomena, kako ravnamo z njim.

Vadba Fit MALČEK je zasnovana kot gibalna urica, v okviru katere začnemo spodbujati otrokov gibalni razvoj takoj v prvih tednih po rojstvu, spoznamo prve dotike, obrate in dvige, ki so mamino sporočilo dojenčku. S pravilnimi in skrbnimi prijemi bomo našim dojenčkom spodbujale položaje telesa, da jih bodo sami lažje spoznavali in se ob tem razvijali.

Z VAMI BO:

Inštruktorica Lara Rosina, profesorica športne vzgoje, ki je diplomirala iz programa skupinske športne vadbe za mamice in dojenčke. Usposobljena je za vodenje vadbe v nosečnosti in po porodu, saj je pridobila tudi kvalifikacijo Združenja fizioterapevtov Slovenije, ki edino v državi izdaja uradna potrdila za vodenje vadbe v tem obdobju.